Pages

Saturday, April 30, 2011

Wanita Ke Tali Gantung-Tunang Bebas

                                                  Roshamima Roslan-ke Tali Gantung

Pada hari Jumaat lepas, Mahkamah Tinggi Singapura membebaskan Mas Swan Adnan, 27, tetapi tunangannya Roshamima Roslan, 24, ke tali gantungan kerana membawa heroin seberat 15g atau lebih.
Dalam penilaian terakhir, Hakim Steven Chong berkata pihak pendakwa berjaya membuktikan bahawa kedua-dua  mereka tahu  apa jenis dadah yang mereka bawa ke Singapura.
Hakim Chong berkata bukti menunjukkan, bahawa Swan Mas percaya teman wanita ketika dia mengatakan bahawa bungkusan itu berisi pil ekstasi.sumber

Ceramah Anwar di Ampang 30/4/11

Najib ajak lagi Pas masuk BN


KUALA TERENGGANU, 30 April — Datuk Seri Najib Razak meneruskan usahanya dengan hari ini sekali lagi mempelawa PAS agar menyertai BN sambil berkata, sudah tiba masanya PAS meninggalkan DAP atas alasan ternyata tidak pernah sekalipun memperjuangkan Islam. 
“Kenapa buat baik dengan DAP? Adakah DAP boleh perjuangkan Islam? 
“Hadi (Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang), cukup-cukuplah dengan DAP, tinggalkan DAP, masuk BN,” kata Perdana Menteri ketika berucap pada majlis Perjumpaan Mesra Perdana Menteri Bersama Rakyat Dewan Undangan Negeri kawasan Manir di Kampung Pulau Bahagia dekat sini. 
Najib (gambar) mengadakan lawatan kerja ke Terengganu hari ini. 
Laporan Utusan Online memetik Najib memberitahu masa depan Malaysia sebenarnya lebih terjamin menerusi kepimpinan kerajaan BN dan Umno. 
Kata Presiden Umno, parti itu yang akan menyambut ulang tahun penubuhan 11 Mei ini berkata ia lahir di istana dan bukannya lahir di jalanan seperti Parti Keadilan Rakyat (PKR). 
Katanya, rakyat telah bijak untuk menilai kepimpinan yang benar-benar dapat memperjuangkan agenda bangsa, agama dan negara.