Pages

Saturday, December 17, 2011

Arif Alfian Pemuda Melayu Pertama Kahwin GayKUALA LUMPUR - Seorang pemuda Melayu mencetuskan kontroversi apabila beberapa keping gambar perkahwinannya dengan seorang lelaki warga asing, tersebar di dalam sebuah laman web bigayweddingproject.com.(telah hilang).

Apa yang mengejutkan, pada majlis perkahwinan sejenis yang dipercayai berlangsung dalam sebuah gereja di luar negara, pemuda berusia lingkungan 20-an itu memakai baju Melayu berwarna hitam, lengkap bersamping serta tanjak berwarna emas.

Pasangannya yang dianggarkan berusia lewat 30-an pula mengenakan busana sut lengkap warna hitam yang biasanya dipakai ketika majlis perkahwinan masyarakat Barat.

Laman web yang dipercayai menyokong perkahwinan homoseksual itu telah memuatkan sebanyak 15 keping gambar sepanjang majlis 'perkahwinan' itu berlangsung.

Antara yang disiarkan adalah pasangan itu bergambar di dalam kumpulan dan sedang diraikan setelah selesai menjalani proses bergelar 'suami-isteri'.

Terdapat dua keping gambar lelaki warga asing itu sedang bersiap sedia melangsungkan perkahwinan sambil dibantu rakan-rakannya.

Turut menarik perhatian ialah gambar yang menunjukkan lelaki Melayu itu disarungkan cincin oleh pasangannya.

Menurut keterangan yang dipaparkan bersama kepingan gambar yang dipercayai dimuatkan pada 20 September itu, pasangan terbabit merupakan klien pertama bagi projek penggambaran majlis perkahwinan golongan homoseksual dikendalikan laman web berkenaan.

Laporan- Utusan

p/s   Semoga kita semua memperoleh hidayah Allah Ta'ala dan dijauhi dari gejala maksiat yang semakin mencabar pada ketika ini.

1 comment:

Cinta Misteri said...

MasyaAllah....kemanakah iman lelaki ini?
Jom tengok filem pendek di blog saya,
http://cintaitumisteri.blogspot.com/2011/12/tomato-kisah-persahabatan-yang-mencari.html

Tak ramai lelaki boleh menzahirkan rasa kasih & sayang tanpa menjadi gay.
Dekatkanlah diri kita dgn Allah s.w.t., itu yg sebaik2nya...minta dijauhkan anak cucu kita :(